Ο ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (2006-2014) ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ 2004 ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Είναι γεγονός ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 14.05.15 η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δ. Τσανάκα παρουσιάστηκε πελαγωμένη για να μην πούμε «αλευρωμένη» και ο κ. Σιμιτσής ως γνωστός γόνος αλευρέμπορα προσπάθησε να βάλει στον τηλεβόα ένα θέμα που έπρεπε ο ίδιος από χρόνια ως Δήμαρχος  να έχει υλοποιήσει.

Πιο αναλυτικά το 2004 ο τότε Δήμαρχος Στ. Εριφυλλίδης σε συνεννόηση με την εβραϊκή κοινότητα αποφάσισε μέσω Δ.Σ. να τοποθετήσει μνημείο για το ολοκαύτωμα των εβραίων Καβαλιωτών του 1943. Ο κ. Σιμιτσής που διαδέχτηκε τον Εριφυλλίδη στη θέση του Δημάρχου επί εννέα συναπτά έτη εποίησε την « νύσσα» όπως λέει ο λαός μας.

Σήμερα όμως που η κ. Τσανάκα θέλησε να προχωρήσει την τότε απόφαση, ο τρόπος που προσπάθησε να το παρουσιάσει στην συνεδρίαση της Πέμπτης έδειχνε να μην είναι εκατό της εκατό σίγουρη και πελαγοδρομούσε.

Εμείς της τονίσαμε εφόσον το επιθυμεί πρέπει να το πραγματοποιήσει επιμένοντας ότι αυτή έχει την ευθύνη και ότι πρέπει επιτέλους να κάνει την «Δήμαρχο».

Την στιγμή εκείνη ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Λυχούνας που είχε ετοιμάσει και τυπώσει ακόμη και το πρόγραμμα της εκδήλωσης έφυγε θυμωμένος αφήνοντας πίσω το μπουφάν του….

Τότε βρήκε την ευκαιρία ο Δήμαρχος του φοβερού βιοκλιματικού έργου του Φαλήρου που ταλαιπωρεί ακόμη τους Καβαλιώτες, να αρχίζει να σχεδιάζει φτηνή αντιπολίτευση, προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους σε αυτό που επί τρεις μέρες τώρα να καταγγέλλει τη Δήμαρχο που πράγματι δεν ήταν έτοιμη για αυτήν την εκδήλωση. Με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις και δημοσιότητα που αδικούν την Καβάλα.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας για το εβραϊκό αλλά και για κάθε άλλο μνημείο ότι αυτό μπορεί να τοποθετηθεί μετά από την σύμφωνη γνώμη για το περιεχόμενο και την αισθητική του, της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσο για τον πρώην Δήμαρχο κ. Σιμιτσή που τις τελευταίες μέρες έπαιζε με τις λάσπες πρέπει να του τονίσουμε ότι εννέα χρόνια Δήμαρχος είναι πάρα πολλά για έναν γενναίο όπως θέλει να παρουσιάζεται σήμερα…

Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ