Β.Φ.Λ. – ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ – ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ

Στην άλλοτε ΜΕΚΚΑ του καπνού της Καβάλας με το ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα έλαχε να έλθουν κάποιοι απίθανοι τύποι με πλούσιο βιογραφικό στο κλείσιμο επιχειρήσεων να παίζουν θέατρο σκιών κοινώς Καραγκιόζη.

Κρύβεται ο δήθεν “Επενδυτής” και μιλάει ο Ενοικιαστής ο οποίος έχει μηνύσει την μισή Καβάλα και επιφυλάσσεται για την υπόλοιπη. Με συνταγή τη ρήση του λαού μας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» καταφέρεται κατά των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, της αστυνομίας ακόμη και κατά της εταιρείας του δήθεν Επενδυτή που τυχαία εκπροσωπεί ο αδελφός του.

Ο συγχωρεμένος ο Φώσκολος να ζούσε τέτοιο σενάριο δε θα έγραφε. Κι όμως όλες οι αρχές κάθονται σιωπηρές και αμήχανες. Η αστυνομία αγνοεί το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας για παράνομες απολύσεις και δραστηριότητες και επιδεικνύει φοβερό ζήλο προστατεύοντας τους ενοικιαστές-επιχειρηματίες. Οι τοπικές αρχές Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές εξέφρασαν την ευχή τους να βρεθεί λύση και από τότε μάλλον κυνηγούν Pokémon αλλιώς δεν εξηγείται η απουσία τους.

Υπάρχουν όμως και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΒΦΛ που τρείς μήνες τώρα καθημερινά αγωνίζονται και δηλώνουν αποφασισμένοι για τα πάντα προκειμένου να μην περάσουν τα βρόμικα σχέδια της γνωστής παρέας. Κοντά τους όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο της Καβάλας αλλά όλης της Ελλάδας, η τοπική κοινωνία που αργά αλλά σταθερά ενημερώνεται για το τι πραγματικά συμβαίνει στα Λιπάσματα της Καβάλας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στο θέατρο σκιών που παίζεται στα Λιπάσματα Καβάλας και να προχωρήσει όσο είναι νωρίς σε αποφάσεις που επαναφέρουν το συγκεκριμένο χώρο στον γνωστό του ρόλο ως οικονομικό πνεύμονα της Καβάλας. Επενδύσεις με ενοικιαστές και δήθεν επιχειρηματίες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.  Σε διαφορετική περίπτωση πέραν ότι καθίσταται έκπτωτη στα μάτια όλης της κοινωνίας θα είναι αποκλειστικά μόνη υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει. Ένα πόρισμα δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια. Πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις όπου κάθε ένας παίρνει τη θέση που δικαιούται.

Χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά τον αγώνα των εργαζομένων που φυλάνε τις Θερμοπύλες της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας της απασχόλησης και καλούμε τις τοπικές αρχές να πιέσουν την Κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στη Β.Φ.Λ.

 

«ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ»

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ