“ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ”

Πράγματι είναι τραγελαφικό και ευτράπελο μέσα στην πόλη της Καβάλας να ισχύουν κανόνες που μόνο γέλιο φέρνουν.

Άλλοι κανόνες για τους επαγγελματίες στην ανάπτυξη του καταστήματός τους από τον ΟΛΚ και άλλοι κανόνες από το Δήμο Καβάλας. Αυτά που επιτρέπει ο ένας, απαγορεύει ο άλλος, μάλιστα σε απόσταση κυριολεκτικά ενός εκατοστού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο που ήταν τα παλιά ‘’πλακάκια’’, διχοτομημένος ο χώρος, το κάτω μέρος ανήκει στον ΟΛΚ και το πάνω στο Δήμο Καβάλας. Στον κάτω επιτρέπεται η φύτευση δέντρων, στον πάνω απαγορεύεται παρά τις όλες προφυλάξεις, η απόσταση ένα εκατοστό κυριολεκτικά.

Κανένας δε διαφωνεί ότι πρέπει όλα να γίνονται μ’ ασφάλεια, αυτή όμως η πρακτική βοηθά τις επιχειρήσεις της πόλης ή προκαλεί εκνευρισμό και απογοήτευση στην επιχειρηματικότητα, πρέπει ή δεν πρέπει ο Δήμος να έρχεται αρωγός σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους.

Όλα αυτά όμως τα ευτράπελα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση παραχώρηση της χερσαίας τουλάχιστον ζώνης του Λιμανιού στο Δήμο Καβάλας.

Αυτή η παραχώρηση έχει πολλαπλή σημασία, πρωτίστως οικονομική για την πόλη και τους πολίτες αυτής και δευτερευόντως θα επιλύσει μια σειρά από τα προβλήματα διγλωσσίας που υπάρχουν πάνω στη διαχείριση της όλης περιοχής.

Τελευταία μάλιστα ακούστηκε η ιδιωτικοποίηση του Παλαιού Λιμένα, που αυτό και αν είναι η πλήρης απαξίωση της Λαϊκής απαίτησης, το Λιμάνι να περιέλθει στο Δήμο Καβάλας.

Καλούμε τη Δήμαρχο σ’ επαγρύπνηση, φτάνει πια η υποβάθμιση της Καβάλας, πρέπει να παλέψουμε για όλα αυτά που καθημερινά είτε μας τα απαξιώνουν, είτε τα διεκδικούν για να τα εκποιήσουν.

Ο Δήμος Καβάλας, πρέπει να προστατέψει την περιουσία της τοπικής κοινωνίας, για να ελπίζουν οι νέες γενιές, ότι η πόλη τους θα γίνει πιο σύγχρονη και πιο όμορφη και δεν θα αφεθεί στη διάθεση της εκποίησης κανενός απ’ όπου κι αν προέρχεται.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

No Comment

  • A WordPress Commenter

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

    • 8:12 πμ - 23 Μαΐου, 2018