ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ …

Με αφορμή την φωτιά σε παλαιά οικία της πόλης, έρχεται στην επικαιρότητα ένα θέμα άλυτο επί σειρά ετών.

Η Καβάλα, με τις πολλές και όμορφες καπναποθήκες που αντί αυτές να αξιοποιηθούν παραμένουν κουφάρια και τις περισσότερες φορές εστίες μόλυνσης.

Θεωρείται κατάρα με τους ισχύοντες νόμους να κληρονομήσει ή να γίνει ιδιοκτήτης κάποιας καπναποθήκης ή κτηρίου το οποίο είτε έχει χαρακτηριστεί είτε έχει προταθεί για διατηρητέο.

Κυριολεκτικά σε απόγνωση όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας ανήμποροι να αξιοποιήσουν της περιουσία τους.

Πιστεύουμε ότι το όλο ζήτημα είναι ένα θέμα που πρέπει ως καταλύτης ενεργειών και δράσεων να προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας και να δώσει διέξοδο σε ένα αδιέξοδο χρόνων.

Δεν κατηγορούμε κανέναν, απλά θεωρούμε ότι ήλθε επιτέλους η ώρα να διευκρινιστεί ένα ζήτημα που βλάπτει συνολικά την εικόνα της πόλης μας.

Νομίζουμε ότι η εύκολη απάντηση “είναι θέμα των αρμόδιων υπηρεσιών”  δεν απαντά σε κανένα ερώτημα αλλά απλά εθελοτυφλώντας νομίζουμε ότι έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αλλά με την βοήθεια του Δήμου , Περιφέρειας και συνολικά της Πολιτείας μπορούν να οδηγήσουν σε ρεαλιστική λύση, διατηρώντας την όμορφη εικόνα του παρελθόντος και της ιστορίας τους αλλά με σύγχρονη και λειτουργική χρηστικότητα για τις σημερινές ανάγκες.

Κάθε πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία μας πρέπει να οδηγείτε με συνεργασία και συστηματική δράση στην οριστική επίλυσή του.

 

“ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ”

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Κ.Α.Π. – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ