Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

  Καβάλα, 28.02.19

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Παρακολουθούμε τη χρόνια αδράνεια των πολιτικών παραγόντων στην επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Πρίνου και Καβάλας. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Κατά καιρούς, πολιτικοί της Καβάλας ενημερώνουν ότι προσπαθούν αλλά δε βρίσκουν ανταπόκριση πάνω στο αίτημα των πολιτών του νησιού και της πόλης. Μάλιστα τελευταία έγινε γαϊτανάκι η έναρξη δρομολογίων του δελφινιού που όλο και αναβάλλεται. Τελευταία ανακοίνωση είναι ότι τα δρομολόγια από και προς Πρίνο είναι δύο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κοροϊδία και πρέπει όλοι οι φορείς Δήμοι – Επιμελητήρια – Εμπορικός σύλλογος – πολίτες να πιέσουμε αποτελεσματικά ώστε τον αριθμό των δρομολογίων να τον καθορίζουν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού και όχι οι σκοπιμότητες των ναυτιλιακών εταιριών που συμπεριφέρονται ως μονοπώλιο.

Η συχνή σύνδεση μεταξύ Πρίνου και Καβάλας δεν εξυπηρετεί μόνο απλούς μεταφορικούς σκοπούς αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις τόνωσης της αγοράς της Καβάλας κάτι που έχει εκδηλωθεί ότι επιθυμούν όλοι όσοι ανήμποροι παρακολουθούν την ανάλγητη στάση των αρχών που καθορίζουν τα δρομολόγια.

ΚΑΠ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ