«Χρειάστηκαν 5 μήνες για να ξυπνήσουν και να έρθουν στα λόγια μας»

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής, ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς δήλωσε:

Χρειάστηκαν 5 ολόκληροι μήνες για να ξυπνήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή στο θέμα της γέφυρας του παλιού νοσοκομείου και των τεράστιων κυκλοφοριακών προβλημάτων εξαιτίας των οποίων αγκομαχά η πόλη. Τους πήρε 5 ολόκληρους μήνες για να έρθουν στα λόγια μας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή άφησε την Καβάλα στο έλεος του Θεού και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές προωθεί κυκλοφοριακή ρύθμιση η οποία ακολουθεί πιστά αυτό που πρώτοι είχαμε ανακοινώσει. Θα λέγαμε κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλά αυτό που ζει η Καβάλα εδώ και μήνες, μόνο καλό δεν είναι.

Είχαμε εκφράσει από την αρχή τις αντιρρήσεις μας για τη χρήση της οδού Βάσσου. Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους και τα προβλήματα. Είχαμε καταθέσει πρώτοι την πρόταση για προσωρινή χρήση του παλιού δρόμου ως εξόδου προς την Ξάνθη. Ακόμη και την προσωρινή ρύθμιση, η δημοτική αρχή άργησε να την υιοθετήσει κι επιπλέον αντί για προσωρινή την επέλεξε ως μόνιμη.

Χρειάστηκαν 5 ολόκληροι μήνες για να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι πρέπει να δώσει ουσιαστική λύση. Έστω με καθυστέρηση, έρχεται στα λόγια μας.

Στις 20 Νοεμβρίου 2018, η παράταξή μας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και το οποίο δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, έλεγε μεταξύ άλλων:

«Να μπουν φανάρια στο παλαιό Νοσοκομείο που να ρυθμίζουν τον διπλής κυκλοφορίας δρόμο. Εναλλακτικά για να φεύγουμε από τη λύση με τα φανάρια μπορεί να γίνει το απαιτούμενο πλάτεμα του δρόμου προς την περίβολο του Νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οδός Βάσσου, γιατί είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη».

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάναμε την πάγια θέση μας ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής και η οριστική ματαίωση των διοδίων πρέπει να είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δυστυχώς, ούτε για αυτά έλαβε κάποια πρωτοβουλία η δημοτική αρχή Τσανάκα, καταγράφοντας άλλους πέντε μήνες πλήρους απραξίας.

Από την μέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, θέσαμε την παράταξή μας, τα στελέχη της και τις προτάσεις τους στη διάθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν ξέρουν να συνθέτουν, δεν θέλουν να συνεργαστούν, δεν ξέρουν να δίνουν λύσεις.

Η Καβάλα και οι Καβαλιώτες δεν μπορούν να περιμένουν και δεν θα χάσουν άλλα τέσσερα χρόνια.

Χρειάζονται στιβαρή δημοτική αρχή, που να ξέρει να διεκδικεί και να δίνει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που επείγουν. Στις 26 Μαΐου οι Καβαλιώτες θα στηρίξουν την ΚΑΠ και τον Βαγγέλη Παππά, γιατί θέλουν επιτέλους να φύγει το «εγώ» και να έρθει το «εμείς».

***Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκεται το δελτίο Τύπου για τη γέφυρα και την οδό Βάσσου που δώσαμε στη δημοσιότητα στις 20 Νοεμβρίου 2018

www.kapdimoukavalas.gr/2018/11/20/