«Βαγγέλης Παππάς: δεσμευόμαστε για έναν Δήμο χωρίς εσωστρέφεια»

Το Δασαρχείο Καβάλας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Παιδόπολη Καβάλας, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού.

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς συναντήθηκε και με το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού συλλόγου Λημνιών Καβάλας.

Δασαρχείο Καβάλας

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Δασαρχείο ο κ. Βαγγέλης Παππάς είχε συνάντηση με τη δασάρχη Καβάλας Ζωή Γεωργούση από την οποία ζήτησε μεταξύ άλλων τη συνεργασία του Δασαρχείου για την επίλυση των κακώς κειμένων που ταλανίζουν τον Δήμο Καβάλας αλλά και τη στήριξη του Δασαρχείου για την αποτροπή καταστροφικών ενεργειών στα δάση και το περιβάλλον.

Η κ. Γεωργούση εξέφρασε και το παράπονο ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Δασαρχείου στο θέμα της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων από την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού των δασών και την απόθεσή τους σε κατάλληλο χώρο. Απατώντας ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην πρόταση της ΚΑΠ για απομάκρυνση της βιομάζας από τα δάση για την παραγωγή ενέργειας προς όφελος των δημοτών.

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς και υποψήφιοι του συνδυασμού επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της παλιάς «παιδόπολης» από τον πρόεδρο του Κέντρου Σωτήρη Σωτηριάδη. Ο επικεφαλής της ΚΑΠ και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της δομής ο οποίος τον ενημέρωσε διεξοδικά για το έργο που γίνεται στο θέμα της πρόνοιας, έναν τομέα για τον οποίο δεν είχε ληφθεί η μέριμνα που θα έπρεπε.

Συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Λημνιών Καβάλας

Τα προβλήματα που απασχολούν τους πολιτιστικούς συλλόγους της Καβάλας ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του κ. Παππά και του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών Καβάλας. Από την πλευρά του ο κ. Παππάς είπε πως στόχος της ΚΑΠ με την ανάληψη της διοίκησης είναι να σταθεί δίπλα στους συλλόγους της Καβάλας. Τόνισε πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η διαμόρφωση μιας δημοτικής καπναποθήκης σε πολιτιστικό κέντρο η οποία θα παρέχει στέγη σε όσους πολιτιστικούς συλλόγους της Καβάλας το επιθυμούν ώστε να μπορούν να αναπτύξουν το πρόγραμμα και τις δράσεις τους.

«Αξιοποίηση του αποθεματικού γνώσεων και δυνατοτήτων»

Μετά τις πρωινές συναντήσεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς δήλωσε: «ο Δήμος Καβάλας οφείλει να έχει στενή συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες αλλά και τοςυ τοπικούς συλλόγους, να αξιοποιεί το μεγάλο αποθεματικό των γνώσεων και των δυνατοτήτων που δίνει ο εξοπλισμός και το προσωπικό τους. Δυστυχώς, το σημερινό επίπεδο συνεργασίας είναι χαμηλό έως και ανύπαρκτο. Όταν εμείς στην ΚΑΠ λέμε ότι την επόμενη μέρα φεύγει το ‘εγώ’ και πάμε στο ‘εμείς’ δεν εννούμε μόνο την αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση του Δήμου. Η προσπάθεια για την Καβάλα είναι συλλογική και ο Δήμος οφείλει να ενεργοποιήσει δυνάμεις και δυνατότητες. Εμείς δεσμευόμαστε για έναν Δήμο χωρίς την εσωστρέφεια που τον κρατά πίσω».