Πολυχρόνη Φανή

Η Φανή Πολυχρόνη το γένος Στράντζαλη,  γεννήθηκε  στην Καβάλα από βιοπαλαιστές γονείς,  τον Πασχάλη και την Κυριακή.

Μεγάλωσε και ζει ακόμη στην ίδια γειτονιά της πόλης,  την Παναγία και το Κάστρο.

Μαχήτρια της  ζωής και αγωνίστρια  πάντοτε για ένα καλύτερο μέλλον,  αποφοίτησε από τη σχολή οικοκυρικών και έμαθε την τέχνη  της ραπτικής , πάνω στην οποία και εργάστηκε για πολλά  χρόνια  σε καταστήματα και βιοτεχνίες της Καβάλας.  Μερικές εκ των οποίων ήταν οι:   Κιτσικόπουλος  Formatex  Δελφίνι    κ.α.

Το 1967 παντρεύτηκε τον Χρήστο Πολυχρόνη με τον οποίο και απέκτησε τρία παιδιά.  Τον Ξενοφώντα, τον Πασχάλη και τη Μαρία.

Το 2001  συνταξιοδοτήθηκε μετά από  σχεδόν 35 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και έκτοτε τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με  τον εθελοντισμό  αλλά και τη μουσική καθώς τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε χορωδίες της Καβάλας οι οποίες εκπροσωπούν   και διεθνώς την πόλη.

Δίκαιη και πάντοτε με σεβασμό στον τόπο, τις αξίες και  στους συνανθρώπους της, η  Φανή Πολυχρόνη,   είναι ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας. Συμμετέχει ενεργά σε πολλές δραστηριότητες που αφορούν και  στις μεγαλύτερες  ηλικίες,  ενώ  είναι και μέλος του Δ.Σ  της…… όνομα χορωδίας.

Η ανάμιξη της με τα κοινά του Δήμου Καβάλας, έρχεται ως φυσική συνέχεια της αγάπης της για την Καβάλα αλλά και της  άμεσης και καθημερινής  επαφής της  με τα  ζητήματα και τα προβλήματα του τόπου.

Η συνεργασία της  με τον Βαγγέλη Παππά και την Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, είναι απόρροια   της κοινής τους ηθικής ακεραιότητας αλλά και της πεποίθησης  ότι  μόνο  οι κοινοί στόχοι και η κοινή προσπάθεια μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην Καβάλα που τόσο αγαπά.